Consumenten bewuster van verschil tussen energieleveranciers

Steeds meer Nederlanders zijn zich bewust van de grote verschillen tussen de energieleveranciers. Inmiddels zijn er al meer dan 20 verschillende partijen die gas en stroom leveren aan huishoudens. Door de verschillen stappen huishoudens vaker en sneller over naar een andere leverancier. Het aantal huishoudens dat nog nooit is overgestapt, blijft dalen.

29% nog nooit overgestapt naar andere energieleverancier

Slechts 29% van de huishoudens is nog nooit gewisseld van energieleverancier. Dit lag in het vorige jaar nog op 30%. Huishoudens die al een keer zijn overgestapt doen dit in de jaren daarna vaker. Om zich te oriënteren op de energiemarkt, maken zij gebruik van vergelijkingssites. Hierdoor bespaart het tijd, moeite en geld om alle energieleveranciers op een rij te zetten. Dit is met meer dan 20 verschillende partijen best een klus wanneer je dit met de hand doet. Consumenten worden zich dus steeds bewuster van de prijsverschillen bij de leverancier. Ook kiezen steeds meer huishoudens voor groene stroom in plaats van grijze stroom.

Vergelijk energieleveranciers en bespaar

Het loont regelmatig om energieleveranciers met elkaar te vergelijken via vergelijkingssites. Een besparing door een overstap naar een andere partij kan op lopen tot in de honderden euro’s. Door de grote prijsverschillen bij leveranciers, niet alleen in tarieven maar ook in overige kosten, valt er altijd wel een besparing te realiseren. Wanneer je gebruik maakt van een vergelijkingssite, vul je je postcode, huisnummer en verbruiksgegevens in en de vergelijker doet het werk. Er worden diverse energieleveranciers voor je op een rijtje gezet waardoor jij makkelijker je keuze kunt maken. Er wordt gekeken naar de tarieven, vastrechtkosten maar ook naar de kwaliteit van de dienstverlening. Je wilt namelijk niet dat je energieleverancier niet meewerkt wanneer je met een probleem zit bij de levering van je gas en stroom.

Vergelijk energieleveranciers daarom regelmatig en wees bewust van de grote verschillen tussen de partijen op de Nederlandse markt. Binnen 10 minuten kan dit al een besparing van ruim 300 euro opleveren. Fijn om dit over te houden aan het einde van het jaar. Betaal zo nooit meer te veel voor je gas en stroom. Prettig geregeld.