Is wietolie ook een drugs?

cbd olie

Er zijn verschillende soorten drugs. In Nederland is softdrugs legaal, maar harddrugs illegaal. In veel andere landen in de wereld zijn alle drugs illegaal.

De bekendste softdrugs is waarschijnlijk wiet. In een andere vorm is het bij velen bekend: een jointje. In een coffeeshop is wiet gemakkelijk te verkrijgen. Wanneer je langs een coffeeshop loopt, ruik je vaak de herkenbare geur van wiet.

Wiet is een groen kruid. Het wordt ook wel cannabis genoemd. Je kunt wiet roken door het in een jointje te verwerken en dit jointje als een sigaret te roken. Met een wit viltje, de wiet en wat tabak uit een sigaret draai je gemakkelijk een jointje.

Je kunt wiet ook op andere manieren gebruiken. Je kunt het bijvoorbeeld verwerken in een verse cake door het tijdens het bakken in het mengsel te mengen. In deze vorm wordt het spacecake genoemd. Bij spacecake is het niet direct duidelijk hoeveel wiet er is gebruikt in het bakproces en dus niet of de spacecake sterk, oké of licht zal zijn. Vraag dit dus altijd duidelijk na aan de bakker of bakster van de spacecake. Bij een spacecake uit een coffeeshop kun je er van uitgaan dat de informatie op de verpakking van de spacecake overeenkomt met de hoeveelheid wiet die is gebruikt bij het bakken. Dit is vaak een veilige hoeveelheid.

Van wiet krijg je een kleine trip. Je wordt er ‘high’ van. Je krijgt dan een lichte tinteling in je hoofd en het voelt alsof je zweeft. Dit wordt door velen als een fijn gevoel ervaren. Van het roken van wiet, of door het op een andere manier te gebruiken, wordt je zogenaamd ‘stoned’ of ‘high’. Dit betekent dat je in een lekkere vibe komt. Je voelt je lekker en alles ziet er mooier uit. Het is een zogenaamde ‘trip’.

Het gebruiken van wiet is ongevaarlijk, maar bij regelmatig gebruik, zoals dagelijks gebruik, kunnen er effecten ontstaan op de hersenen. Het is daarom aan te raden om wiet niet te frequent te gebruiken. 

 

Wat is wietolie?

Wietolie is een olie. Het bestaat uit plantaardige oliën en cannabis, oftewel wiet. Wietolie wordt juist gebruikt als medicijn. Je wordt er over het algemeen niet high of stoned van. Wietolie wordt steeds vaker gebruikt als medicijn bij ziektes zoals reuma, depressies, ziekte van Parkinson, ADHD en andere ziektes. Cbdwietolieshop is  een aanbieder waar je wietolie kopen. Wiet olie kopen bij cbdwietolieshop is prime ta doen.  Op hun website kunt je nog meer lezen over de effecten, bijwerkingen, toepassingen en het gebruik van wietolie. Je kunt hier ook lezen bij welke aandoeningen, klachten en ziektes wietolie kan worden gebruikt.

 

wietolie

 

Het gebruik van wietolie

Omdat wiet legaal is in Nederland, is ook wietolie legaal en makkelijk te kopen. Via de webshop van cbdwietolieshop.nl is wietolie verkrijgbaar. De medicinale werking van wietolie is pas recent ontdekt. De reacties van patiënten zijn echter lovend. Er moet echter nog wetenschappelijk onderzoek gedaan worden naar wietolie om de precieze werking en effecten te kunnen bepalen. Maar het gebruik is totaal niet gevaarlijk.

Wietolie is zeer makkelijk toe te dienen en te gebruiken. Het kan in kleine hoeveelheden zeer precies worden toegediend. Het is daarom belangrijk dat een patiënt voor zichzelf onderzoekt en bepaald wat de perfecte hoeveelheid is.

 

Terug naar Home.