Wat is de juiste kinderkleding naar school?

kinderkleding

Veel ouders vinden het moeilijk om te bepalen wat hun kind naar school zou moeten dragen. Kinderkleding is een ware hoofdbreker. Waarom? Omdat het zo snel kapot gaat! Je wilt je kind goed kleden, maar tegelijkertijd niet veel geld uitgeven aan kleding dat snel kapot gaat. Je wilt dat je kind stoer, hip en lief eruit ziet, maar stuurt hem of haar niet elke dag in de beste kleding naar school, want je weet dat ze op het schoolplein flink zullen gaan spelen.

Kinderkleding op het schoolplein

De kinderen hebben twee of drie keer per dag pauze. Dit hangt af van in welke groep ze zitten. In de pauze zijn ze vaak buiten, weer of geen weer. Bij regen moeten kinderen binnen blijven, maar bij kou, plassen of modderige pleinen spelen de kinderen vrolijk buiten. Ze banjeren door de plassen, vallen in de modder, spelen in de zandbak, rennen, lopen, stoeien, enzovoort. Al deze activiteiten hebben invloed op de kleding die de kinderen dragen. De kleding van kinderen gaat snel kapot, helemaal op school. Daarnaast wordt het snel vies.

Daarom zorgt dit voor een hoofdzorg voor veel ouders en met name moeders. Wat is een goede oplossing?

Kinderkleding is duur

Daar komt bij kijken dat kinderkleding niet goedkoop is. Kinderen groeien hard. Hierdoor groeien ze snel uit hun kleding. Broeken worden te kort, mouwen te kort, mooie truien worden binnen de kortste keren naveltruitjes en schoenen passen simpelweg de groeiende voeten niet meer.

Je wilt je kind natuurlijk niet voor gek laten lopen. Veel ouders kopen daarom trouw maandelijks of elke paar maanden nieuwe kleding. Dit kan een flinke kostenpost vormen. Vooral wanneer je de kinderen in mooie, trendy kleding wilt laten lopen.

Bovendien, de nieuwe kleding ziet er nog mooi uit wanneer het recent is gekocht. Het is nog precies de goede maat en nog niet aangetast door spelende activiteiten. Natuurlijk wil je graag dat deze kleding zo lang mogelijk meegaat en mooi blijft. Maar het blijft kinderkleding en je kind is een kind. Een kind speelt, rent, valt en leert. Een kind denkt niet aan de zorgen van de moeder over de staat van zijn of haar kleding.

Oude kinderkleding?

Stuur je dan je kinderen naar school in oude kinderkleding? Waarschijnlijk niet. Dat gaat de trots van vele moeders en vaders te na.

Verstandige ouders kiezen daarom voor stevige kinderkleding dat tegen een stootje kan. Kinderkleding dat stevig is én trendy. Zo kun je je kind met een gerust hart in mooie kleding buiten laten spelen en naar school sturen. De kleding zal niet snel scheuren en slijten, maar lange tijd mooi blijven. Op deze manier kan een kind een kind zijn. Maar bovenal, je hoeft je als ouders geen zorgen meer te maken over zoiets onbenulligs als de kleding van je kind.

Een favoriete kinderkleding website van veel ouders uit Cuijk is Amazingkids. Dit is geen verrassing. Amazingkids.nl biedt een grote variëteit aan merken, maar ook aan informatie. Kies de kleding die het beste bij je kind past. Maar bovenal: stop met je zorgen te maken over de staat van de kleding van je kind.